vineri, 22 mai 2015

Cum monitorizam persoanele apropiate prin GPS?



Trackerele de persoane reprezinta un nou trend de a monitoriza persoanele apropiate, in special copiii care se pot rataci oricand sau pot fi mult mai vulnerabili in fata oricaror pericole. Sa fii separat de copilul tau, care nu se intoarce acasa la ora asteptata este probabil cel mai mare cosmar al unui parinte, astfel ca prin intermediul trackerelor aceasta problema pare sa isi fi gasit rezolvarea.  

Aceste produse sunt accesibile oricarui parinte si se pot gasi in functie de model, sub forma de bratari, carora li se ataseaza un chip sau altele care se ataseaza hainelor, insa distanta maxima acceptata difera de la un produs la altul. Solutia potrivita pentru excursii ale familiilor sunt cele care se conecteaza prin Bluetooth si permit setarea unor alerte ale distantei intre 3 sau 500 de metri. Cu ajutorul acestora parintii pot fi relaxati tot timpul, stiind unde se afla copiii lor.

Exista si trackere care pot monitoriza persoane pe distante mult mai lungi, iar acestea au nevoie de un sistem GPS, fiind potrivit in special pentru adolescentii care vor sa isi traiasca independenta. Teoretic, persoana urmarita poate fi localizata oriunde s-ar afla in lume, astfel ca parintii isi pot lasa copiii sa mearga singuri pe jos la scoala sau sa mearga in excursii cu colegii. Aceste versiuni de trackere pot fi utilizate prin intermediul unei aplicatii mobile, iar utilizatorii pot seta alerte, verifica localizarea persoanei urmarite cu ajutorul unei harti interactive, toate aceste informatii fiind disponibile intr-un meniu usor de utilizat.

Trackerele GPS pentru persoane prin sunt dispozitive compacte, care pot fi atasate cu usurinta la o curea sau plasate intr-un buzunar sau geanta. Pe langa faptul ca parintii se simt mult mai usurati, si copiii se pot simti mai in siguranta pe strada, iar daca este dificil ca acestia sa comunice cu parintii, dispozitivul dispune de un buton SOS de alertare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu